واردات

آموزش واردات از چین ، جامع‌ترین بررسی مراحل واردات کالا از چین

می‌دانیم که واردات و صادرات دو رکن اساسی تجارت هر کشور محسوب می‌شوند. عوامل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود کشوری از سایر کشورها کالایی را وارد کند. ازجمله این موارد می‌توان به نبود دانش کافی جهت تولید محصول، عدم وجود و یا فراهم نمودن مواد اولیه، نبود تجهیزات، نداشتن توجیه اقتصادی و به صرفه نبودن محصول تولیدی و … اشاره نمود. کشور چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی دنیا، به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران شناخته می‌شود. تجار ایرانی زیادی از این کشور اقدام به وارادات محصول می‌کنند. این مطلب در راستای آموزش واردات از چین نوشته‌ ‌شده است.

تنوع در محصول، استفاده از تکنولوژی روز دنیا در تولید، قیمت مناسب و عوامل بسیار دیگری باعث شده‌اند تا بازرگانان و تجار برای واردات کالا به کشور چین مراجعه نمایند. اگر شما نیز به فکر واردات از این کشور هستید، ما را با این مطلب همراهی کنید تا به بررسی آموزش واردات از چین بپردازیم.

حجم واردات کالا‌های چینی

قبل از آموزش واردات از چین، می‌خواهیم نگاهی به میزان واردات کالا از این کشور داشته باشیم. گفتیم که چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است و برخلاف بقیه کشورها که آمریکا را با تحریم ایران همراهی نمودند، ارتباط سیاسی و تجاری خود را با کشورمان قطع ننمود و عملا با بقیه کشورها در تحریم همراه نشد.

همین عامل باعث شد که واردات کالا از چین کم دردسر و راحت‌تر باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در طی 10 سال گذشته آمار واردات از کشور چین به شدت افزایش یافته است و تجار زیادی از این کشور اقدام به واردات کالا کردند.

آموزش واردات از چین

تا کنون چندین مورد از عواملی را که تجار ایرانی را به واردات از چین علاقمند می‌کند، بررسی نمودیم. در کنار این موارد می‌توان به شناخت فوق العاده شرکت‌های چینی از بازار ایران نیز اشاره کرد. شرکت‌های چینی به خوبی وضعیت بازار ایران را رصد نموده‌اند و محصولات سازگار با فرهنگ ایرانی را تولید می‌کنند. مجموعه این عوامل باعث شده است تا کشور چین چیزی در حدود 25 درصد نیازهای کشورمان را تولید کرده و خود را به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران معرفی نماید.

مراحل واردات کالا از چین

اگر شما نیز به فکر واردات از کشور چین هستید و بازار بی‌نظیر چین را برای ورود کالاهای مدنظر خود، انتخاب کردید ما را با ادامه این مطلب همراهی نمایید زیرا در این قسمت قصد داریم به آموزش واردات از چین بپردازیم.

بیشتر بخوانید: واردات را از کجا شروع کنیم؟

بیشتر بخوانید: واردات کالا از چین: هرآنچه که برای آغاز تجارت خود با چین نیاز دارید

شناسایی محصول

اولین قدم برای واردات محصول،  شناسایی محصولی است که می‌خواهید به واردات آن اقدام کنید. بازار و رقبای شما باید به دقت بررسی شوند. کالایی را انتخاب کنید که بازار مناسبی در کشور داشته باشد و نیاز به آن در بازار کامل ملموس به نظر برسد. 

انتخاب تامین کننده

بعد از انتخاب محصولی که نیازسنجی شده و بازار کشش لازم را داراست، نوبت به انتخاب تامین کننده می‌رسد. این مرحله یکی از مهمترین مراحل کار است زیرا باید محصول خود از تولیدکننده‌ای خریداری کنید، که محصول آن در مقایسه با کالاهای موجود در بازار کشور مقصد، از کیفیت بالاتر و قیمت مناسب و معقولانه برخوردار باشد. پیشنهاد ما این است که برای این منظور خودتان حضوری به شرکت تولید کننده مراجعه نمایید و مذاکرات رسمی خود را به صورت حضوری انجام دهید.

واردات از چین

توجه داشته باشید که کیفیت محصول عامل بسیار مهمی است. محصول وارداتی شما اگر از کیفیت مناسب و بازاریابی خوبی برخوردار باشد، می‌توانند به راحتی جایی برای خود در بازار مصرف کشور باز کنند. یکی از راه‌هایی که می‌توانید از کیفیت محصولات وارداتی خودتان مطمن شوید، این است که قبل از سفارش اصلی تعدادی محصول را به عنوان نمونه خریداری کرده و در صورت مطلوب بودن کالا و کیفیت آن خرید اصلی را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: مشاوره خرید از چین: صفرتاصد تجارت با دومین اقتصاد بزرگ جهان

دریافت پیش فاکتور

زمانی که محصول و تامین کننده کالا را انتخاب کردید، باید روی قیمت محصول توافق کنید. توجه داشته باشید که ممکن است تامین‌کنندگان، قیمت محصول را بیش از رقم واقعی اعلام کنند؛ بنابراین با بررسی دقیق بازار چین و چانه‌زنی درمورد قیمت محصول توافق کنید و سپس درخواست پیش‌فاکتور دهید. حتما توجه داشته باشید که در پیش‌فاکتور مشخصات دقیق کالا ذکر گردد.

درصورتی که توافقات شما حاصل شد درمورد نحوه انتقال محصولات خود مذاکراتی را صورت دهید. انتقال محصولات از کشور چین در سه شکل زمینی، هوایی و دریایی امکان‌پذیر است. هر کدام از این موارد دارای ویژگی‌های منحصر به خود هستند. به عنوان مثال انتقال محصولات از طریق هوایی در کمترین زمان ممکن صورت می‌گیرد ولی هزینه بالایی دارد. استفاده از راه دریایی متداول‌ترین روشی است که بسیاری از تجار برای واردات کالا از چین، آن را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: حمل کالا از چین: بررسی روش‌ها، مراحل و تعرفه‌های واردات و حمل کالا از چین

آموزش واردات از چین

ثبت سفارش

نکته مهمی که باید به آن توجه شود، کارت بازرگانی است. شما بدون کارت بازرگانی امکان واردات و صادرات نخواهید داشت. بنابراین اولین گام برای واردات و صادرات دریافت کارت بازرگانی است. صدور این کارت برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی می‌باشد.

اگر شما کارت بازرگانی خود را دریافت نمودید لازم است اطلاعات کالای ورودی خود را در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت نمایید. موقع ثبت درخواست واردات توجه کنید که اطلاعات را به صورت دقیق و متناسب با پیش فاکتور ثبت کنید زیرا معیار سنجش و تایید درخواست واردات شما بر اساس پیش فاکتور خواهد بود. بعد از بررسی کارشناس گمرک و در صورت تایید درخواست شما، بانک مربوط به تخصیص ارز برای واردات به شما معرفی می‌شود تا بتوانید ارز مورد نیاز خود را تهیه و آن را به حساب تامین کننده واریز نمایید.

ترخیص کالا

زمانی که محصولات مطابق با روشی و زمانی که مورد توافق شما با تامین کننده بوده، وارد کشور شد، شما باید با انجام کارهای مربوطه، بار خود را ترخیص کنید. در این مرحله شما باید مدارک و مستندات خود را به گمرک ارائه دهید تا با استناد به آن و انجام تشریفات اداری اقدام به ترخیص کالا نمایند. توجه داشته باشید که با رعایت قوانین گمرک شما می‌توانید بدون مشکل بار خود را ترخیص نموده و آن را در اختیار مصرف کنندگان و گروه هدف قرار دهید.

سخن آخر

 با تمامی این اوصاف، واردات از کشورهای بزرگی مانند چین که برای هر محصول چندین و چند تولیدکننده وجوددارد کار آسانی نیست. شناخت بازار چین و آموزش واردات از چین، ازجمله کارهای زمان‌بری است که بازرگانان جدید باید بدانند. اگر می‌خواهید بدون دخالت در این امور با آسان‌ترین روش ممکن کالایی را به کشور وارد کنید می‌توانید از گروه تخصصی بازرگانی بالازاده کمک بگیرید. برای این کار کافیست از طریق راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت، با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهرمند شوید.